Förtalstrollet Amir Pasbakhsh

Publicerad den 01 februari 2024
Amir Pasbakhsh
Amir Pasbakhsh

Sprider förtal i sociala medier

En för mig tidigare okänd man vid namn Amir Pasbakhsh spred lite lögner om mig på Twitter Spaces ett försök att använda mig som verktyg i en av alla hans otaliga konflikter. Jag tänker inte återge hans förtal om mig och andra här eftersom jag inte vill sprida det vidare.

Dömdes för hämndporr

Amir Grifter Pasbakhsh antecedentia så finns nedan dokument för läsning, däribland förutom kvinnokränkningsbrott så finns så klart även ett grovt förtal som han är dömd för, vilket bestod av att han lade upp nakenbilder på en kvinna på olika porrsajter tillsammans med hennes kontaktuppgifter i syfte att trakassera henne.

Amir  Pasbakhsh framfart gör att det är berättigat att namnge honom inför en publik.
De som förtalar och hänger ut andra får räkna med att bli journalistiskt granskad och belyst. Det finns ett allmänintresse att veta identiteten på Amir Pasbakhsh, vilken också har dömts för ofredande och brott mot kontaktförbud i Alingsås tingsrätt och andra brott där han förföljt och förtalat. Händelserna utspelade sig efter en upplöst relation, där Amir Pasbakhsh skickade flera meddelanden till sin före detta partner, trots ett tydligt kontaktförbud.  Domstolen fastställde att Pasbakhshs handlingar utgjorde ofredande och dömde honom till för detta och andra brott samt att betala skadestånd
. Amir Pasbakhsh överklagade hela vägen upp till Högsta domstolen. Målet är principiellt intressant både ur en journalistisk synvinkel men också därför att Högsta domstolen beviljade valde att pröva målet för att visa för underrätterna att man skulle ta denna sorts brott på stort allvar och Pasbakhsh fälldes även där.

Driver hatkonto på Twitter

Från olika användaralias på Twitter så driver Amir Pasbakhsh uthängningar mot enskilda personer samtidigt som han dragit på sig skulder som ligger hos Kronofogden. Nedan syns ett av hans användaralias på Twitter, kontot är relativt stort med över 500 följare. Jag är inte den ende som förtalats av honom, bland annat har han i Twitter Spaces hängt ut känslig och integritetskränkande personalia på olika människor som han anser sig ha konflikter med.